Årets idrottsprestation och ambassadör

davidsson_jkpggalan

Inför Jönköpingsgalan 2010 är HV71 är nominerade i två kategorier, årets idrottsprestation och årets ambassadör.

Årets Idrottsprestation delas ut av Jönköpingsgalan i samarbete med Jnytt.se. Priset delas ut till en person eller ett lag som inom sin idrott nått framgångsrika resultat på nationell eller internationell nivå. HV71 är nominerade med motiveringen:

HV71 tog under 2010 sitt fjärde SM-guld – det andra inom loppet av två år. I april stod laget som svenska mästare efter att ha slagit ut Djurgården i den sjätte SM-finalen.

Nominerade är också kanotisten Anders Gustafsson och mountainbikecyklisten Alexandra Engen.

HV-kaptenen Johan Davidsson är nominerad till priset Årets ambassadör, som delas ut till en person som sticker ut lite extra och genom sina insatser är en viktig del av byggandet av varumärket Jönköping. Priset delas ut av Destination Jönköping. Davidsson är nominerad med motiveringen:

Med ett stort hjärta för Jönköping tar Johan Davidsson plats i nationella medier såväl på som vid sidan av isen. Johan har haft stora framgångar och under lång tid haft sin födelseort Jönköping som bas för sin framgångsrika idrottskarriär. Förutom imponerande sportsliga meriter är Johan Davidsson en god förebild och för väldigt många synonym med Jönköping.

Som årets ambassadör är också Elin Kero (bloggare) och Lena Maria Klingvall (artist och författare) nominerade.

Läs mer om Jönköpingsgalan här »

Taggar: , , ,

En kommentar till “Årets idrottsprestation och ambassadör”

  1. Frida säger:

    Måste bara säga att HV är bäst! Tyvärr bor jag i Piteå så jag kan inte se hemmamatcher, det vore kul att få komma till Jönköping och kolla på nån hemmamatch, just nu får jag nöja mig med att kolla på Luleå, vilket är väldigt tråkigt! :(
    Men det jag ville säga var att ni är bäst! :D

Lämna en kommentar


OBS! Din IP-adress sparas med din kommentar!