Semifinal för “Hjalle”

hjalmarsson_chicago2
Foto: Mikael Fritzon

Det finns många spelare som inte har moderklubben HV71, men ändå är fostrade i klubben.  Spelare som kommit i unga år och utvecklats via HV71 och Sanda Hockeygymnasium. Spelare som enligt mig kan benämnas som HV-produkter.

Niklas Hjalmarsson är sådan spelare och i natt blev han den mest framgångsrika “HV-spelaren” i NHL - någonsin. Chicago slog ut Vancouver i kvartsfinalen med 4-2 i matcher, och är i semifinal för första gången sedan 1995. Efter nästan en hel säsong i farmarlaget Rockford blev han, lagom till Stanley Cup-slutspelet, uppkallad till unga lovande Blackhawks. Där spelar han nu 17-18 minuter/match och bildar backpar med självaste Brian Campbell (mest istid i hela NHL förra året).

Taggar: , , ,

Lämna en kommentar


OBS! Din IP-adress sparas med din kommentar!