Noterat efter omgång sju

### 8-0! Åtta noll! Smaka på de siffrorna! Kommer ni ihåg hur det kändes när HV71 blev förnedrade av Linköping med samma siffror den 29 november 2001? Exakt så känner sig Färjestad idag.

### David Petrasek! Det kändes som allt stämde för den mannen denna afton. Varenda skott blev en målchans - eller för den delen, blev ett mål. David noterades för 3+3 och var dessutom inne på de två andra målen också. Hur sjukt är inte det?

### Johan Davidsson var också en gigant med sina fyra assist… eller ja, hela förstakedjan var helt fantastiska.

### Det är lätt att bli kaxig efter en sån match, men man får inte glömma att det är ny match imorgon och då står det 0-0 på resultattavlan igen.

### Andreas Falk skojade med journalisterna när alla flockades runt “Pettan” efter matchen. “Varför pratar ni med honom för? Prata med mig istället”, sa han.

### Det var många andra saker som kom i skymundan av Petrasek poängfest. Till exempel Stefan Livs nolla och André Peterssons första elitseriemål. Liv räddade trots allt 21 skott och Petersson var riktigt vass tillsammans med sina kedjekamrater Oscar Sundh och Johan Lindström.

### Häftigt också att Petrasek slog ett 19 år gammalt klubbrekord. Arto Routanen gjorde fem (2+4)  poäng mot Malmö hemma den 30 september 1990. Nu finns det en back som gjort fler i HV-tröjan.

### När det gäller hat-tricks av en back så är det bara en back i HV71 som gjort det tidigare - två gånger. Pelle Gustafsson gjorde tre mål mot Brynäs den 29 november 1991 samt mot Frölunda den 15 september 2008. Nu kan Petrasek också vara med i den listan.

### HV71 gjorde fem mål i power play och ett ganska gott betyg till HV:s power play är när Sanny Lindström säger i Värmlands Folkblad:HV har ju Detroitklass på sitt power play”.

### En sak till… Pasi Puistolas handledsskott!

Taggar: , , , , , , , , , , ,

Lämna en kommentar


OBS! Din IP-adress sparas med din kommentar!